Thursday 18 February 2016

NEDERLANDSE STATE GESCHIEDENIS

NEDERLANDSE STATE GESCHIEDENIS



Geschiedenis in een notendop Holland

Middeleeuwen.

Het gebied dat nu Nederland heet bestaat uit een groep van de lokale overheid van de autonome Hertog (Geire, Brabant) en het grondgebied geregeerd door de grafiek (Holland en Zeeland), evenals gebieden Ultrech bisdom. Onder het bewind van Karel V (1500 - 1558) deze gebieden zijn verenigd met België en Luxemburg, en heet 'lage landen', die op dat moment deel uitmaakte van het Habsburgse Rijk Bourgondia grote (= Spaans).

Onafhankelijke Nederlandse staat werd opgericht in 1568, toen een aantal gebieden van Noord-Holland in opstand tegen Philips II, koning van Spanje (dwz verhuurders Bourgondia Habsburg). De strijd voor onafhankelijkheid werd geleid door de Prins van Oranje Willem Van (1533-1584), die ook de Vader des Vaderlands wordt genoemd. Dat was het begin van de Onafhankelijkheidsoorlog 80 jaar.
willem van orange
Willem Van Orange - Pahlawan Kemerdekaan Belanda

In Munster de vrede in 1648 de Verenigde Republiek Regio Seven Nederland erkend als onafhankelijke staat. In dezelfde eeuw zetten Nederlandse handelaren up handelsposten over de hele wereld. Uitbreiding van de handel en het verschepen van de snelle-genaamd Golden Age.

Trade Company is de beroemde

Verenigde Oostindische Compagnie (VOC op de handel in het Verre Oosten). Beter bekend in de archipel als VOC, terwijl de internationale gemeenschap op te roepen Nederlandse Oost-Indische Compagnie.
Westindische Compagnie (VOC Hinda West voor de handel in Afrika en Amerika, en te zorgen voor de Nieuw Amsterdam nu in New York te nemen).
Tot aan de Franse Revolutie, blijft Nederland een onafhankelijke staat. Echter, in 1795 werd Nederland een satelliet staat van Frankrijk Koninkrijk. En tenslotte, in 1810 de keizer Napoleon van Frankrijk heeft de Nederlandse staat als een Franse kolonie (die samenvalt met de periode van de gouverneur-generaal Daendels Indië).

Franse bezetting eindigde in 1814, het Koninkrijk der Nederland om terug te staan ​​met het grondgebied bevat nu Nederland, België en Luxemburg. De eerste koning Willem I - Prins van Oranje Nassau - zoon Willem V, de laatste Nederlandse Walinegeri. Koning werd uiteindelijk een grote Hertog de vorming van een UNI Luxemburg en Nederland in het kader van de wetgeving Sali van kracht tot 1890.

In de grondwet van het Koninkrijk in 1814 vastgesteld dat de koning was degene die regeerde en dat de ministers zijn verantwoordelijk voor de koning. Wijzigingen in de wetgeving van 1848 - de Koning verklaard onschendbaar, de ministers voortaan verantwoordelijk is om de mensen gekozen vertegenwoordigers door middel van verkiezingen. De nieuwe grondwet was de basis voor een constitutionele monarchie vorm van de overheid met een parlementair systeem.
simbol kerajaan
Een symbool van het Koninkrijk der Nederland

Na de landen van Zuid-Holland (of opgeroepen België) definitief de onafhankelijkheid in 1839, het Koninkrijk der Nederland kreeg zijn huidige vorm.

Inheritance systeem met mannelijke lijn eindigde in 1890 nadat koning Willem III stierf. Hij werd opgevolgd door koningin Wilhelmina (1880 - 1962), die op de leeftijd van 10 jaar als de koningin van Nederland onder de voogdij van zijn moeder, koningin Emma Series werd benoemd. 1898 voogdij beëindigd.

Tijdens de Eerste Wereldoorlog (1914 - 1918) probeerde de neutrale Nederland worden gehouden. Maar in de Tweede Wereldoorlog, ondanks proberen neutraal te blijven, Duitsland nog steeds stijgende en beheersen van de Nederland in 1940 - 1945. Tijdens de Duitse bezetting, Koningin Wilhelmina vluchtte naar Engeland en keerde na de oorlog.

Positie van de Nederlandse Koningin Wihelmina ingediend door zijn dochter, koningin Juliana, in 1948. Vervolgens heeft de Koningin Juliana het bestuur over aan zijn dochter, koningin Beatrix op 30 april 1980.

Koninkrijk der Nederland heeft niet veel koloniale systeem. Na de Tweede Wereldoorlog, Nederland-Indië of Indonesië de onafhankelijkheid en werd erkend door Nederland in de Ronde Tafel Conferentie (1949). Suriname en de Nederlandse Antillen eilanden in het Caribisch gebied in 1954 veranderde zijn status aan het Gemenebest van Nederland. Ten slotte, op 25 november 1975 werd Suriname een onafhankelijke republiek. Ondertussen Aruba menadi het Gemenebest op 1 januari 1986.

No comments:

Post a Comment